divendres, 23 d’abril del 2021

PROJECTE DE LA LLUNA: Aportacions setmana del 19 al 23 d'Abril

 1a Pregunta: DE QUIN COLOR ÉS LA LLUNA?

L'Assian ho ha investigat i ens ha dit que pot ser de molts colors segons d'on es miri. Nosaltres però la veiem de color gris marronós, aquest serà per nosaltres el color de la lluna.



En Pau també ha investigat el color de la lluna: gris i blanca, tot i que amb el seu mural hem descobert que pot ser vermella si la Terra està enmig de la Lluna i el sol o blava si un volcà explota i allibera partícules a l'aire.













3a pregunta: PER QUÈ LA LLUNA ES MOU? COM ES MOU?

La Joana ens ha portat una maqueta on hi ha una lluna, un sol i la Terra. Hem après i treballat el moviment de rotació de la lluna, el qual l'hem fet  movent-nos sobre nosaltres mateixos. També ens ha explicat el moviment de rotació, en el qual la lluna es mou al voltant de la Terra. Hem posat la seva Terra al mig de la classe i nosaltres ens hem convertit en llunes que rotaven al voltant de la Terra. 
Hem anat treballant el dia i la nit amb aquesta maqueta i també farem llunes amb el material que ens ha portat!














La Paula també ha investigat com es mou i ens ha portat una tasca xulíssima de les fases que va passant la lluna al llarg del mes. Ho ha fet amb galetes i oreo i estem aprenent que la lluna pot ser: Plena, Nova, Minvant o creixent. Ho anirem treballant.









ALTRES APORTACIONS
L'Assian ens ha portat tres llibres molt interessants:
- "Carl et Elsa s'envolent"
- "Nous sommes la"
- "Jean de la Lune"
















Hem pintat les llunes que ens ha proposat la Joana, A més ha anat molt lligat ja que aquesta setmana hem après el color que té la lluna gràcies a les investigacions de casa.










També ens ha recomanat que veiem una part de la pel·lícula: "la Lluna al cinema Wallace i Gromit"




En teo ens ha portat fotografies d'una nau en la qual va pujar i fotografies dels primers astronautes que van anar a la lluna.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'AGRADA LA TARDOR